Panasonic introduceert Kairos videoproductieplatform
woensdag 16 september 2020

Panasonic introduceert Kairos videoproductieplatform

Panasonic heeft gemeld dat het IT/IP live videoproductieplatform Kairos vanaf deze maand beschikbaar is. Kairos verbetert de kwaliteit van live videoproducties en videostreamingdiensten en verhoogt de productiviteit bij sportwedstrijden, muziekconcerten en andere evenementen.

Kairos doorbreekt de grenzen van de traditionele hardware. Het platform is gebaseerd op open software, waarmee het mogelijk is de verschillende componenten van een live programma-output te virtualiseren. Kairos kan een centrale rol vervullen binnen een productie door feeds uit meerdere bronnen binnen te halen en deze door te sturen naar bijvoorbeeld meerdere projectoren, displays en LED-videowalls.

Kairos draait op CPU- en GPU-architectuur, waardoor een lage systeemlatentie van slechts één frame mogelijk is, terwijl de uitstekende systeemflexibiliteit en schaalbaarheid gegarandeerd blijft. Kairos is niet alleen compatibel met basisbandsignalen zoals SDI, maar ook met een verscheidenheid aan andere video-inputs en -outputs, waaronder ST 2110 en NDI®.

Door de volledige ondersteuning van de nieuwste IP-technologie maakt Kairos het realiseren van live-videoproducties op afstand mogelijk. Het platform ondersteunt ook de synchronisatie met het Precision Time Protocol (PTP), waardoor het mogelijk is om de sfeer van sportevenementen en concerten vast te leggen in de live video’s.

Kairos bepaalt ook de nieuwe norm voor gebruiksvriendelijkheid dankzij Kairos Creator, met zijn intuïtieve grafische gebruikersinterface (GUI). Binnen de GUI is Kairos in staat om net als bij conventionele hardwareplatforms een onbeperkt aantal videolagen en een onbeperkt aantal ME’s of keyers te beheren.

Panasonic heeft ook een speciaal hardwarepaneel gemaakt met de naam Kairos Control waarmee de overgang naar productie op afstand wordt ondersteund. Dit is mogelijk doordat zowel Kairos Creator- als Kairos Control-sites toegevoegd kunnen worden aan het netwerk, waar de operator, ingenieur of TD ook werkzaam is. Het bedieningspaneel is eenvoudig te gebruiken en laat de gebruiker acties toewijzen, waardoor hij veel ruimte kan besparen.

Bron: Panasonic/BM

Bericht delen