Open dag bij Studio Schinkel in Amsterdam
dinsdag 24 mei 2022

Open dag bij Studio Schinkel in Amsterdam

Studio Schinkel in Amsterdam is sinds kort open. Een volledig uitgeruste studio voor livestreams en tv-opnames. Op donderdag 2 juni staan de studiodeuren open van 12.00 uur tot 16.00 uur, alle geïnteresseerde vakgenoten zijn van harte welkom in de Laboratoriumstraat.

Studio Schinkel wordt bemand door televisieprofessionals die snappen hoe een evenement werkt. Vandaar dat evenementenbureaus de studio nu al weten te vinden voor hun onlineproducties of welkome aanvulling op live evenementen.

Martijn van der Werff (medeoprichter): “Twee jaar geleden openden we onze ‘Covid-19 Studio’, bedoeld als tijdelijke plek waar onze opdrachtgevers met beperkte mogelijkheden in live communicatie toch hun doelgroep konden bereiken. Hoewel bedacht als tijdelijk, blijken livestreams en opnames niet meer weg te denken uit de event-mix. Het hoort er gewoon bij. Ook als je met veel mensen samenkomt, wil je de gasten die niet kunnen of willen komen toch ook bereiken. Na een paar maanden proefdraaien is de studio helemaal klaar voor gebruik.”

Niels Pijck (medeoprichter): “De verhuizing van onze tijdelijke studio naar een permanente bestemming was voor ons de kans om de techniek opnieuw uit te denken. Deze keer zonder voorbehoud. We wilden voorbereid zijn op elk type aanvraag, binnen een half uur draaien en indien nodig dagelijks kunnen uitzenden. We hebben een zeer uitgebreide infrastructuur aangelegd, de laatste technieken geïmplementeerd en bovendien gezorgd voor naadloze integratie in het pand. Op die manier is Studio Schinkel niet alleen technisch compleet en betrouwbaar, maar ook een hele fijne plek om te zijn.”

Wie de open dag op 2 juni wil bijwonen kan dat melden aan info@studioschinkel.nl.

Bron: Studio Schinkel/BM

Bericht delen