Nieuwe livestream-studio in Transformatorhuis Amsterdam
zondag 24 januari 2021

Nieuwe livestream-studio in Transformatorhuis Amsterdam

Sinds deze maand is het Transformatorhuis op de Westergas in Amsterdam omgetoverd tot een van de meest moderne livestream-studio’s van Europa. Studio Westergas is als pop-up studio in ieder geval tot en met juni beschikbaar.

Diverse partijen staan aan de basis van Studio Westergas. Vel’or Graceful Events zocht de samenwerking met First Impression, BigVis en Westergas. De partijen gingen gezamenlijk om de tafel om een antwoord te geven op de vraag wat er wél mogelijk is, in tijden van corona. Het ontwerp van de studio is van de hand van BigVis, bekend als ontwerper van mainstages bij festivals.

Studio Westergas
Partner Alan Luring heeft het project opgezet met Tom van den Nouwenland en Viktor van der Weegen. Hij zegt: “De pop-up studio in het Transformatorhuis is een bijzondere plek waar we met de combinatie van partners gave online uitzendingen kunnen maken. De faciliteiten zijn voor bedrijven in te zetten, voor bijvoorbeeld presentaties, maar we bieden ook een podium voor teambuilding. Daarnaast kunnen culturele partijen ook bij ons aankloppen voor bijvoorbeeld live streaming van voorstellingen. Daarbij kunnen we de studio volledig afstemmen op de wensen van de klant.”

“Afgelopen week heeft het eerste online evenement plaatsgevonden, waar ook prins Constantijn bij aanwezig was. Er zijn natuurlijk al veel studio’s in Nederland, maar wij onderscheiden ons door de locatie. En technisch is alles hoogwaardig, met 4K-camera’s, verlichting, led-schermen, inbelmogelijheden en een uitstekende technische crew. Er is ook visagie beschikbaar en kleedkamers. Zo heeft het Transformatorhuis voorlopig een goede bestemming, in een tijd dat bijeenkomsten met veel publiek niet mogelijk zijn.”

Bron: BM

Bericht delen