Nieuwe eigenaar voor Canal Digitaal en Online.nl
maandag 27 mei 2019

Nieuwe eigenaar voor Canal Digitaal en Online.nl

Investeerder Astorg heeft het Luxemburgse mediabedrijf M7 Group aan het Franse bedrijf Vivendi (Canal+ Group) verkocht. M7 Group is onder meer de eigenaar van de Nederlandse aanbieders Canal Digitaal en Online.nl.

M7 heeft vestigingen in België (TV Vlaanderen en TéléSat), Nederland (Canal Digitaal en Online.nl), Oostenrijk (AustriaSat en HD Austria), Skylink in de Tsjechische Republiek, Slowakije, Hongarije en Roemenië, en M7 Duitsland in Duitsland. M7 was eigendom van private equity-onderneming Astorg Partners. In september 2014 verwierf de beleggingsonderneming een meerderheidsbelang in M7. Canal Digitaal biedt in Nederland betaaltelevisie aan via de satelliet. Online.nl is aanbieder van internet- en televisiediensten voor de particuliere markt.

De overname van M7 door Canal+ Group leidt ertoe dat de groep wereldwijd straks bijna 20 miljoen abonnees heeft, waarvan 12 miljoen in Europa. In een verklaring meldt Canal+ dat de acquisitieprijs is vastgesteld op iets meer dan € 1 miljard, gebaseerd op een omzet van meer dan € 400 miljoen. De Europese Commissie moet de overname nog goedkeuren.

De overname van M7 markeert een terugkeer van de Nederlandse activiteiten naar Canal+, omdat zij tot 1 september 2004 oorspronkelijk deel uitmaakten van Vivendi Universal, toen investeringsmaatschappijen Greenfield Capital Partners en Airbridge Investments de Nederlandse activiteiten overnamen.

Bron: BM

Bericht delen