NewGroup richt pijlen op Facebook-video
woensdag 27 juni 2018

NewGroup richt pijlen op Facebook-video

NewBe roept dochteronderneming NewGroup in het leven om zich te specialiseren in de ontwikkeling, licensering, productie en distributie van Facebook- en Instagram-video. Het bedrijf richt zich op de internationale markt.

Facebook zet in op nieuwe concurrerende videoplatformen tegenover YouTube waarin long-form en original content cruciaal zijn. NewGroup ontwikkelt en produceert videocontent voor de nieuwe ‘zenders’, zowel voor hun eigen Facebook- en Instagram-pagina’s als voor derden zoals publishers en adverteerders.

NewGroup beschikt over een licensering-tak die opereert onder de naam ‘Dutch Viral Videos’. Hiervoor is een exclusieve samenwerking aangegaan met videoplatform Dumpert (TMG) en de website VKMag. Middels deze partnerships worden originele Nederlandse en internationale video’s gelicenseerd, eventueel bewerkt en zowel nationaal als internationaal verkocht.

Stef Dol leidt de dochteronderneming van NewBe. Hij was tot 2015 directeur van NewsMedia en verantwoordelijk voor de groei van Dumpert. Daarna is hij als onderdeel van het Management Team naar Vice gegaan, om sinds 2017 verantwoordelijk te zijn geworden voor de opstart van NewGroup.

Het bedrijf geeft aan de komende maanden frequent nieuwe samenwerkingen en ontwikkelingen bekend te maken.

Bron: NewBe/BM

Bericht delen