Netchange is partner voor meshLINK in de Benelux
woensdag 18 mei 2022

Netchange is partner voor meshLINK in de Benelux

Broadcast Solutions GmbH heeft Netchange gekozen als partner voor haar nieuwe meshLINK-systeem in de Benelux.

Het is een systeem waarin RF-, encoding-, IP- en mesh-techniek is gecombineerd om draadloos, in broadcast kwaliteit en met ultra lage latency camerabeelden over te brengen. Met de introductie van meshLINK tilt Broadcast Solutions draadloze videotransmissie van zeer hoge kwaliteit naar een hoger niveau.

Dit wordt bereikt door state-of-the-art videocodering (4:2:2 10-bit) en full-duplex IP met mesh-netwerk techniek toe te passen. Volgens Broadcast Solutions voldoet het door haar ontwikkelde meshLINK systeem met zijn features aan de hoogste eisen en wensen in de omroepwereld. Het systeem kan worden ingezet om live-uitzendingen, live producties, nieuwsgaring en verslaggeving van evenementen altijd volledig betrouwbaar te kunnen faciliteren.

Meshlink

Het systeem combineert de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van RF-technologie en UHD HEVC-codering met ultra lage latency. MeshLINK is een true-duplex IP-gebaseerd draadloos systeem dat een breed scala aan functies mogelijk maakt, zoals RCP en telemetrie-integratie.

Het netwerk is schaalbaar, zelfvormend en zelfoplossend. Signaalroutering wordt automatisch en dynamisch geselecteerd om optimale prestaties te garanderen zonder de signaalstabiliteit in gevaar te brengen. Om het best mogelijke resultaat te garanderen, wordt een bijzondere functie als optie aangeboden: realtime adaptive videocodering. Hiermee wordt de videobandbreedte (bitrate) automatisch aangepast aan de mesh-netwerk prestaties, waardoor onder de gegeven omstandigheden de beste videokwaliteit wordt gegarandeerd.

Meer informatie is te vinden op de site van Netchange.

Bron: Netchange/BM

Bericht delen