NEP registreerde Koningsdag voor NOS en 538
Maandag 30 april 2018

NEP registreerde Koningsdag voor NOS en 538

NEP verzorgde dit jaar voor de derde keer op rij de registratie van Koningsdag voor de NOS. De koninklijke familie vierde het feestje in Groningen.

Met 75 man werd twee uitzendingen verzorgd. Uitzending één was het live verslag van het bezoek van de koninklijke familie aan de stad. Uitzending twee was een live programma vanaf de Vismarkt of vanuit een café, waarin uitgebreid werd teruggeblikt op het bezoek, de gesprekjes en de muziekregistratie. Voor beide uitzendingen was een wagen gereserveerd die door middel van een glasvezelring met elkaar in verbinding stonden. Daarnaast werd gebruikgemaakt van twee Avid-sets met een serveromgeving, die aan het EVS-netwerk hingen.

SBS6 zond dit jaar voor de eerste keer 538 Koningsdag uit. Met zestig man faciliteerde NEP deze registratie. Door middel van een glasvezelverbinding werd het feest in Breda, via NEP’s LiveCenter, naar het 538-hoofdkantoor in Hilversum gestuurd. Hierdoor kon 538 Koningsdag live op tv en online gevolgd worden. NEP zette twee registratiewagens in en richtte een studio in voor twee presentatoren. Voor het evenement werden twintig camera’s ingezet, waaronder een camera op het stadsgebouw en een Moviebird 52 crane die over het publiek vloog.

Bron: NEP/BM

Bericht delen