NEP ontwikkelt interactief streaming platform Larger than Live
vrijdag 10 juli 2020

NEP ontwikkelt interactief streaming platform Larger than Live

Met een exclusief concert van Nielson, in de Ziggo Dome in Amsterdam, is donderdagavond het interactieve streaming platform Larger than Live gelanceerd. Het platform geeft de komende weken een podium aan artiesten als Maan, De Jeugd van Tegenwoordig, De Staat en Typhoon, die via een livestream een exclusief concert geven vanuit de Ziggo Dome.

Deze online concertreeks biedt de oplossing in deze tijd waarin concertzalen en artiesten te maken hebben met beperkende maatregelen, en brengt artiesten en fans dichter bij elkaar.

In opdracht van concertpromotor MOJO en Vodafone heeft NEP dit interactieve platform in house ontwikkeld en levert tijdens de concerten de cameraregistratie en streamingfaciliteiten. Door de inzet van onder andere de remote dolly Agito, worden beelden van de artiesten op een spectaculaire manier vastgelegd waardoor alle digitale bezoekers gegarandeerd ‘eerste rang’ zitten.

Daarnaast is voor deze concertreeks de nieuwe muziekwagen, de MusicOne, ingezet om niet alleen de beste beeldkwaliteit, maar ook de hoogste geluidskwaliteit te leveren. Zo krijgen de online concertbezoekers de ‘full experience’ van een echt live concert.

Interactief concertbezoek
Anna Bosscher, Uitvoerend Producent van MOJO: “Als concertpromotor waren wij gedwongen om veel concerten te annuleren vanwege de maatregelen van de afgelopen tijd. Overal staan momenteel prachtige concertzalen leeg, zitten artiesten op de bank en kunnen fans geen live optredens bijwonen.”

“We zijn heel blij dat we nu deze digitale concertreeks kunnen organiseren en ik ben er trots op dat we in zo’n korte tijd dit streaming platform met elkaar hebben ontwikkeld om een volledige interactieve concertbeleving in de hoogste kwaliteit gewoon bij de mensen thuis te brengen. De aftrap van Nielson was een mooie start van deze concertreeks met de komende maanden nog veel meer grote artiesten die een podium krijgen via dit platform.”

Een digitaal concertkaartje met een unieke vouchercode geeft bezoekers toegang tot het Larger than Live platform, waar zij door middel van interactieve en multiple livestreams het concert van hun favoriete artiest kunnen bijwonen, een kijkje achter de schermen kunnen nemen en zelfs live interactie met de artiesten kunnen hebben in de exclusieve ‘Golden Circle’.

Erik van de Laar, Lead Software Architect bij NEP, licht toe: “Het was een mooie uitdaging om het platform te voorzien van multiple livestreams en we zijn er trots op dat dit door een goede samenwerking met MOJO en onze verschillende afdelingen bij NEP is gelukt. We hebben de streams daarnaast voorzien van een DRM encryptie, waardoor de beeld- en muziekrechten maximaal beveiligd zijn. Het platform is toegankelijk op verschillende mobiele devices zodat het concert vanaf iedere locatie beleefd kan worden, en kan ook gecast worden naar tv voor een optimale concertbeleving op groot scherm.”

Bron: NEP/BM

Bericht delen