NEP neemt zeer grote groene studio in gebruik
donderdag 1 november 2018

NEP neemt zeer grote groene studio in gebruik

NEP heeft in één van haar studio’s op het Media Park één van de grootste green screens van Europa gebouwd. De groene wand in Studio 4 is liefst 25 meter breed. NEP verlaagt hiermee de drempel om virtuele decors in te zetten voor kortlopende producties.

De virtuele en augmented reality productie tools, waaronder real-time data en statistieken integratie, komen daarmee beschikbaar voor de Nederlandse markt.

NEP heeft de afgelopen twee jaar geïnvesteerd in state-of-the-art render engine technologie en het bouwen van een team van dertig designers, technical artists en ontwikkelaars. Dit team is verantwoordelijk voor televisieproducties in de Nederlandse markt, maar ook in de Verenigde Staten, Engeland, Duitsland, Thailand, Italië en het Midden-Oosten. Daarnaast hebben zij gewerkt aan de ontwikkeling van een end-to-end workflow, inclusief een softwarelaag die moeiteloos te integreren is in meercameraregistratie. Een render engine uit de gaming-industrie brengt fotorealisme naar het broadcast domein.

De omvang van de groene studio stelt programmamakers nu ook in staat grotere producties te draaien in elk willekeurig genre: van grote entertainmentprogramma’s tot game shows en van omvangrijke talkshows tot nieuwsuitzendingen. Tegelijkertijd kunnen meerdere kleine studio’s naast elkaar worden opgesteld, waardoor na afloop van een programma direct met het volgende gestart kan worden.

Zo wordt efficiënter gebruik gemaakt van de resources en betalen afnemers alleen voor de duur van het programma. “We werken al langer samen met grote contentpartijen, maar dit maakt augmented reality ook toegankelijk voor kleinere producties”, aldus Ralf van Vegten, Managing Director NEP. “Niet iedereen kan namelijk een eigen studio inrichten, zeker als je maar voor een korte periode met augmented reality aan de slag wilt. Vanaf nu is een dagje AR echter gewoon mogelijk.”

Bron: NEP/BM

Bericht delen