Mislukte ramkraak bij Open Studio Amsterdam
maandag 8 maart 2021

Mislukte ramkraak bij Open Studio Amsterdam

Er was een mislukte ramkraak maandagmorgen bij de Open Studio aan de Johann Siegerstraat in Amsterdam. Een auto ramde meerdere keren de roldeur, maar die bleek goed bestand tegen het geweld. Na een paar pogingen reed de auto weer weg.

Het doelwit is een videobedrijf waar veel videocamera’s liggen. Iemand die in de buurt was hoorde het gebeuren en heeft rond 6.00 uur de politie gebeld. De politie trof daar behoorlijke schade aan het pand aan.

De geschrokken eigenaar vertelde vanmorgen dat de auto drie tot vier keer gas gaf om binnen te komen. Het bedrijf aan de Johann Siegerstraat is gevestigd in het Amstel Business Park in Amsterdam Oost.

De politie is bezig met het onderzoek naar de ramkraak en meldt dat de daders met de achterzijde van hun auto hebben proberen binnen te komen. Volgens de politie zou het om een donker gekleurde auto gaan en is deze na de mislukte ramkraak richting de Paul van Vlissingenstraat gevlucht.

De politie doet een oproep aan getuigen van de kraak zich te melden. Ook mensen die opvallende schade hebben gezien aan de achterzijde van een auto wordt gevraagd contact op te nemen.

Bron: AT5/BM

Bericht delen