Meer omroepen maken overstap naar OmniPlayer
dinsdag 2 februari 2021

Meer omroepen maken overstap naar OmniPlayer

OmniPlayer is het nieuwe jaar voortvarend begonnen. In de eerste weken van 2021 kozen drie omroepen voor het radio automatiseringsproduct van M&I Broadcast Services.

MeerRadio (gemeente Haarlemmermeer), NH Gooi (Gooi en omstreken) en Omroep Venray zijn toegevoegd aan de lijst van omroepen die gebruik maken van OmniPlayer Radio Automation Software.

Ricardo Bos, Hoofd Techniek bij MeerRadio, is blij met de overstap: “Voor MeerRadio betekent dit een grote professionaliseringsslag. Met OmniPlayer zijn wij in staat om nog betere radio te maken. Het is een aanwinst voor ons, de makers, maar zeker ook voor onze luisteraars.”

MixEditor

OmniPlayer komt uit de schoot van M&I Broadcast Services. Peter van Klei, Director Sales & Marketing, is content over de start van 2021: “Met OmniPlayer hebben we een product ontworpen dat niet alleen geschikt is voor grote en middelgrote stations. Ook voor kleinere stations wegen continuïteit en integratie met bestaande infrastructuren zwaar. De keuze van MeerRadio, NH Gooi en Omroep Venray laat zien dat radio maken met OmniPlayer zeker niet alleen is weggelegd voor grote, landelijke zenders.”

Vrijwel alle regionale en landelijke zenders in Nederland gebruiken OmniPlayer om content, nieuws en muziek uit te zenden. De software wordt daarnaast onder andere gebruikt door grote Europese mediabedrijven zoals RTL, Radio Italia, NPO, DPG Media, Elemedia en Talpa Radio.

Bron: M&I Broadcast Services/BM

Bericht delen