KPN en Ziggo openen lineair kanaal voor doorgifte Formule 1
woensdag 9 februari 2022

KPN en Ziggo openen lineair kanaal voor doorgifte Formule 1

KPN heeft een lineair kanaal gereserveerd voor de doorgifte van Formule 1-races, die worden uitgezonden door streamingdienst Viaplay. Dat kanaal was al even te zien op voorkeuzekanaal 225, zo meldt Totaal TV.

Op deze manier wordt voorkomen dat de streamingdienst mogelijk onbereikbaar zal zijn als enorme aantallen kijkers tegelijk inloggen op Viaplay tijdens de uitzendingen van de Formule 1. Wie lineair bij KPN Interactieve TV naar de Formule 1 wil kijken, dient het Viaplay-abonnement wel bij KPN af te nemen.

Inmiddels laat ook VodafoneZiggo weten dat Ziggo-klanten lineair naar de Formule 1 op Viaplay kunnen kijken. Dit kan bij Ziggo via kanaalnummer 200. Nina Moers van VodafoneZiggo zegt tegen Totaal TV: “Vanaf 19 maart worden in de raceweekenden de Formule 1 kwalificaties, wedstrijden en studio programmering tijdelijk uitgezonden op het lineaire kanaal 200. Doordeweeks en in weekenden dat er niet geracet wordt zullen er op dit kanaal onder meer herhalingen getoond worden. Dit lineaire kanaal is alleen beschikbaar voor klanten die via Ziggo een abonnement op Viaplay afnemen en beschikken over een Mediabox of CI+ Module.”

KPN-woordvoerder Gerd de Smyter: “Het klopt, we zijn inderdaad onze systemen aan het voorbereiden op de komst van een lineair live kanaal met de Formule 1-wedstrijden via Viaplay. Als dat zover is, zullen wij dit uiteraard melden via voorkeuzekanaal 225.”

Bron: Totaal TV/BM

Bericht delen