Jacob de Vries naar Munck Studios Nederland
vrijdag 4 december 2020

Jacob de Vries naar Munck Studios Nederland

Met ingang van 1 januari breidt Munck Studios Nederland uit met een nieuwe content manager. Jacob de Vries, tot die datum Manager Content bij NPO Radio 1, komt dan het team versterken. Munck Studios Nederland zal vanaf die datum zijn gevestigd in de Desmet Studio’s in Amsterdam, ook de thuisbasis van Muncks podcastpartner De Stroom.

Jacob de Vries was de afgelopen 12 jaar werkzaam voor verschillende (publieke) omroepen, onder andere voor de VARA, AVROTROS, RTL en NPO Radio 1. Hij bouwde toonaangevende communities, wist de award voor beste website van het jaar te winnen en voor NPO Radio 1 was hij verantwoordelijk voor alle online content en betrokken bij de ontwikkeling van toonaangevende podcasts. Voor de NTR blijft hij wekelijks het programma Focus presenteren. Het programma over wetenschap en geschiedenis op NPO Radio 1.

‘We gaan mooie verhalen naar de luisteraar brengen’
Jacob de Vries: “Munck is een bedrijf dat zich -in Nederland- nu ongeveer een jaar op de online audiomarkt begeeft. Gerard Walhof heeft afgelopen jaar de fundering in Nederland gelegd en samen met een enthousiast team gaan wij ons roeren op die markt en dan heb ik het, op dit moment, voornamelijk over podcasts.”

“Vanuit de rol als content manager ga ik nu Munck Nederland leiden, vormgeven, gaan we gesprekken voeren met de beste makers, aan internationale relaties bouwen, maar het belangrijkste: mooie verhalen ontdekken en naar de luisteraar brengen. Ik heb de afgelopen jaren ervaren hoe groot het bereik kan zijn, maar vooral welke impact een goede podcast kan maken. De podcast is hét middel om die verhalen bij het juiste publiek te brengen. Ik kijk uit naar de samenwerking met De Stroom en met al onze andere vestigingen in Zweden, Noorwegen, Denemarken en Duitsland. Er zijn nu al genoeg plannen. We gaan pionieren en heb veel zin in deze uitdaging.”

Over Munck Studios
Munck Studios is van oorsprong een Zweedse audioproducent met intussen ook vestigingen in Duitsland, Noorwegen, Denemarken en Nederland. Munck maakt zo’n 100 radioprogramma’s en podcasts per jaar voor onder meer de publieke omroepen in die landen, Spotify, Audible, Podimo en andere platforms, en ook branded content voor onder meer Ikea. Munck Studios Nederland en Duitsland richten zich ook samen op de internationale markt. Daarvoor heeft Munck Studios Nederland onder meer onlangs een overeenkomst gesloten met de VPRO.

Bron: Munck Studios/BM

Bericht delen