IBC in RAI Amsterdam is afgelast
maandag 18 mei 2020

IBC in RAI Amsterdam is afgelast

De organisatie achter de International Broadcasting Convention (IBC) in de RAI in Amsterdam heeft laten weten dat de vakbeurs in september afgelast is. De IBC stond dit jaar gepland van 11 tot 14 september. Doorgaans staan er zo’n 1.700 exposanten.

Michael Crimp, CEO IBC, heeft hierover maandag het volgende gemeld: ‘Ons team heeft gewerkt aan het ontwikkelen van geschikte plannen voor IBC 2020. Binnen deze plannen is het cruciaal dat IBC een veilige en succesvolle omgeving kan bieden. Nu diverse regeringen hun beleid inzake evenementen en beurzen hebben gemeld, is echter duidelijk geworden dat het onwaarschijnlijk is dat in september een terugkeer naar het nieuwe normaal zal worden bereikt.

Met dat in gedachten en op basis van wat we op dit moment weten, heeft IBC met tegenzin de moeilijke beslissing genomen om de IBC 2020-show te annuleren. Al meer dan 50 jaar is IBC de centrale jaarlijkse ontmoetingsplaats voor de media-, entertainment- & technologie-gemeenschap. De IBC wil de komende maanden wel actief in de branche blijven via haar digitale platform IBC365. Details over onze plannen volgen binnenkort.

Mijn allerbeste wensen voor jullie allemaal in deze tijd van ongekende uitdagingen en ik kijk ernaar uit je volgend jaar te verwelkomen op IBC 2021, in Amsterdam.’

CEO Paul Riemens van de RAI was vorige week nog optimistisch over het doorgaan van de IBC. ‘In de RAI staan vanaf september weer internationale evenementen op de agenda. Het doorgaan daarvan is niet alleen van belang voor het congrescentrum zelf, maar zorgt bovenal voor een economische impuls voor de hele regio. Elke euro die in de RAI wordt besteed, leidt tot een uitgave van zo’n zeven euro in Amsterdam. Denk hierbij aan hotelovernachtingen en bestedingen in horeca, musea en detailhandel. Kortom: onze events zijn goed voor de omzet en voor werkgelegenheid. Technologiebeurs IBC is in september gepland, goed voor een economische impuls van 80 miljoen euro voor de stad Amsterdam.’

Bron: BM

Bericht delen