Faber Audiovisuals videopartner voor het Eurovisie Songfestival
woensdag 4 maart 2020

Faber Audiovisuals videopartner voor het Eurovisie Songfestival

Na een Europese aanbesteding is het Nederlandse Faber Audiovisuals gekozen als videopartner voor de 65e editie van het Eurovisie Songfestival. Nederland werd aangewezen als gastland nadat Duncan Laurence de voorgaande editie won met het nummer Arcade. Faber Audiovisuals is onderdeel van NEP.

Met meer dan 180 miljoen televisiekijkers wereldwijd en zeer hoogstaande techniek op grote schaal is dit één van de grootste live televisieprogramma’s ter wereld. De organisatie van het Eurovisie Songfestival is een samenwerking tussen NPO, NOS en AVROTROS, in coproductie met de EBU (European Broadcasting Union).

Faber Audiovisuals zal voor deze megaproductie alle LED-schermen, videoprojecties, mediaservers, tv-circuit en videocrew leveren. Daarnaast zijn de Faber projectmanagers druk bezig om de (video)wensen te inventariseren van de 41 deelnemende delegaties.

Cees Jan Faber, CEO Faber Audiovisuals: “Als je als bedrijf een dergelijk prestigieus evenement als het Eurovisie Songfestival mag faciliteren, is dat een enorme eer. Een bijzondere opdracht waar het team van Faber Audiovisuals vol trots haar expertise en toewijding zal inbrengen.”

Bron: Faber Audiovisuals/BM

Bericht delen