Faber Audiovisuals investeert in virtuele oplossingen
donderdag 26 november 2020

Faber Audiovisuals investeert in virtuele oplossingen

Om tegemoet te komen aan de groeiende marktvraag naar online evenementen introduceert Faber Audiovisuals een breed palet aan virtuele en digitale oplossingen.

CEO CeesJan Faber daarover: “De markt vóór zijn met innovaties, dat is precies waar we sterk in zijn, en waarom we al jaren groeien. Al voordat de pandemie zich aandiende, waren we bezig met de ontwikkeling van virtuele oplossingen. Daar was ook al een sterke en groeiende vraag naar vanuit de markt: evenementen online organiseren was al een trend. Organisatoren moeten het nu zo doen, vanwege het werken op anderhalve meter.”

“Een online event scheelt veel mensen heel veel reiskilometers. Dat is één van de redenen waarom we bij bedrijven en organisatoren van online events al een stijgende lijn zagen in de populariteit van virtuele evenementen voordat we te maken hadden met Covid. Met de doorontwikkeling van onze oplossingen verwachten we in de groeiende vraag van onze opdrachtgevers te kunnen voorzien.”

Niet alleen de zakelijke markt ziet Faber Audiovisuals veranderen. Ook in de wereld van film, tv, series en commercials – waarvoor het bedrijf van oorsprong een belangrijke partner is – veranderen de eisen. De huidige omstandigheden versnellen dat proces.

Faber: “Onze klanten verwachten dat we met oplossingen komen die state-of-the-art zijn. Daarom hebben we nu groot ingezet op ontwikkelen en inzetten van LED. Onze studio’s waarin de wanden, vloeren en plafonds volledig uit LED-panelen bestaan, zorgen voor producenten voor een enorme besparing in tijd, en dus kosten. Het vergroot de creatieve mogelijkheden en biedt volledige controle. De vraag hiernaar zagen we al toenemen. De pandemie heeft ons geholpen er vol op in te kunnen zetten.”

Vanuit vestigingen in Nederland, Duitsland, Dubai en de Verenigde Staten levert het bedrijf al meer dan 30 jaar diensten, mensen, apparatuur en oplossingen voor broadcast, live events, media en meer. Faber Audiovisuals is sinds 2015 onderdeel van het Amerikaanse NEP Worldwide Network.

Bron: Faber Audiovisuals/BM

Bericht delen