Een stukje omroepgeschiedenis op wielen wordt 50 jaar
zaterdag 17 oktober 2020

Een stukje omroepgeschiedenis op wielen wordt 50 jaar

Op 22 oktober 1970 mocht NOS camerawagen 163 (onderdeel van Trein 9) voor het eerst de weg op. Vele voertuigen zijn daarna nog de revue gepasseerd, maar de Mercedes Benz LP 2223 staat er na al die jaren fraaier bij dan ooit tevoren. Vandaar reden voor een ‘jubileumfeestje’.

In 2015 kocht eigenaar Michael Wesseling de totaal gestripte Mercedes van een vrachtwagenverzamelaar uit Zeeland, met het doel er een camper van te maken. Toen echter bekend werd bij diverse liefhebbers dat wagen 163 weer was opgedoken, kwamen de verhalen, herinneringen en adviezen. Al snel volgden apparatuur en camera’s en werd een poging gedaan de wagen opnieuw in te richten.

Een stukje omroepgeschiedenis was gered! In de afgelopen vijf jaar is de wagen dus niet getransformeerd in een camper, maar in een volledig operationele camera- en regiewagen met veel apparatuur zoals eind jaren ’70 begin ’80 ook daadwerkelijk in deze wagen is gebruikt. De term ‘Omroep Op Wielen’ heeft dus een nieuwe betekenis gekregen met dit rijdende museum.

Door het coronavirus zijn er dit jaar echter geen Open Studio Dagen, geen oldtimertreffens en is er geen gastoptreden in de binnenstad van Hilversum. Maar evengoed houden Michael Wesseling en zijn technische vrienden goede moed voor volgend jaar, waar ze weer zoveel mogelijk mensen hopen te ontmoeten.

Meer informatie is te vinden op de website www.trein9.nl.

Bron: René Henkes/BM

Bericht delen