De opmars van ultrascherp beeld
woensdag 15 augustus 2018

De opmars van ultrascherp beeld

De Nederlandse sportzomer stond niet in het teken van Oranje, maar wél, en dat weet nog niet iedereen, in het teken van 4K. Vooral de traditionele broadcasters waren de afgelopen maanden druk in de weer met het testen van deze nieuwe techniek om videobeeld straks ultrascherp bij de consument thuis te krijgen. Live sport was hierbij de welbekende kapstok.

Zo testte de NPO bijvoorbeeld met het WK voetbal, Eurosport met Roland Garros en BBC iPlayer met Wimbledon. Edwin Valent vond het daarom de hoogste tijd om een rondje te doen om te kijken waar we nu precies staan qua 4K. Hiervoor sprak hij met onder anderen Egon Verharen (NPO), Alco de Jong (Eurosport), Josbert van Rooijen en Bastiaan Brink (Red Bee Media).

Ze maken de balans op en er worden enkele misverstanden en spraakverwarringen rond UltraHD, 4K en HDR verduidelijkt, evenals een inventarisatie van het huidige aanbod gegeven. Alles over de (dure) opmars van ultrascherp beeld is te lezen in de nieuwe BM, die vrijdag verschijnt. Nog geen abonnee? Doe dat dan nu!

Bron: BM

Bericht delen