De Noordkaap Challenge door de lens van Humberto Tan
dinsdag 19 februari 2019

De Noordkaap Challenge door de lens van Humberto Tan

Toen Arthur Verheijen, oprichter van de Noordkaap Challenge, Kevin Langeree belde met de vraag of hij als eerste rond de ijzige Noordkaap wilde kitesurfen om geld op te halen voor het goede doel (het Rode Kruis), twijfelde hij geen seconde.

Net als Humberto Tan, die als lid van de Canon Camera Crew meereisde naar het Noordelijkste puntje van Europa met de opdracht om deze spectaculaire missie vast te leggen. Hij had dan ook maar één doel voor ogen: Kevin al kitesurfend vastleggen op de wilde Barentszzee!

Gewapend met onder andere zijn Canon EOS 5D Mark IV en de EOS 6D Mark II, trotseerde Humberto Tan de meest erbarmelijke weersomstandigheden op de Noordkaap om Kevin Langeree, wereldkampioen kitesurfen, vast te leggen in zijn natuurlijke habitat. Wat voor de meesten een haast ondenkbare missie is, werd voor Kevin en Humberto werkelijkheid. Ondanks de verschillende afwijzingen van lokale vissers op de vraag of ze hen de zee op wilden brengen omdat het te gevaarlijk zou zijn, zetten de twee door en vonden zij na lang zoeken een plek waar Kevin zelf het water op kon gaan.

Het was een flinke windstoot bovenop de windkracht 9 die er al stond die Kevin mee het water in trok. Humberto kon vervolgens deze bijzondere en spectaculaire gebeurtenis perfect vastleggen. Naast het op foto vastleggen, is het avontuur van Kevin en Humberto ook op video vastgelegd door cameraman Michael Zomer van RAW Inc. Media en Diederik Heijmans. Deze video is geschoten met de Canon EOS C200 en te zien op het YouTube kanaal van Canon Nederland.

Bron: Canon/BM
Foto: Humberto Tan

Bericht delen