Coloriste Xandra ter Horst ontvangt Media Diamant
maandag 23 april 2018

Coloriste Xandra ter Horst ontvangt Media Diamant

Coloriste Xandra ter Horst ontvangt op 17 mei een Media Diamant. Deze prijs wordt uitgereikt aan medewerkers achter de schermen van de tv, radio of online die uitblinken in talent, passie en vakmanschap.

Ter Horst ontvangt de Media Diamant voor haar vakmanschap in kleurcorrectie en grading voor verschillende productiemaatschappijen en omroepen. Ze werd verrast door het stichtingsbestuur en kreeg een brief van burgemeester Pieter Broertjes. “Het is een erkenning voor het werk dat ik al 25 jaar doe. Ik had het totaal niet verwacht en ik ben vereerd dat ik deze prestigieuze onderscheiding krijg.”
In 2015 werd de eerste Media Diamant toegekend aan regieassistente Ilse Pollen. Hierna viel de eer te beurt aan hoofd geluidstechnicus Theo Rutten, senior geluidstechnicus Paul Raaijman, projectbegeleider Juliet Wagenaar, senior cameraman Peter Bakker, opnameleider Tommy Byrne en Steadicamspecialist Job Scholtze. De prijs bestaat uit een plaquette, ontworpen door Anneke Schat, die wordt geplaatst op de Diamantmuur op het Joop van den Endeplein op het Media Park en een aquarel.
In 2016 werd de Stichting Media Diamant opgericht om de komende jaren de continuïteit van de Media Diamant te waarborgen. De Media Diamant wordt ondersteund door de gemeente Hilversum en een groep donateurs. De stichting maakt tevens bekend dat Ilse Pollen, de winnares van de eerste Media Diamant, als penningmeester is toegetreden tot het bestuur van Stichting Media Diamant.

Bron: Stichting Media Diamant/BM

Bericht delen