Canon lanceert de EOS C70
donderdag 24 september 2020

Canon lanceert de EOS C70

Canon Europe heeft donderdag de introductie aangekondigd van de EOS C70. Een compacte camera die als eerste de krachtige beeldkwaliteit van Canon’s Cinema EOS System combineert met de draagbaarheid en flexibiliteit van de EOS R-lijn.

Filmmakers die werken met het Cinema EOS System kunnen nu voor het eerst de mogelijkheden van het RF-lensassortiment ervaren. Het ontwerp van de EOS C70 maakt dit een cinema-camera voor een breed scala aan toepassingen, waaronder documentaires, producties in alle uitvoeringsvormen en nieuwsitems.

Dankzij de unieke verticale opnamemogelijkheid is de camera ook geschikt voor social mediakanalen. De afmetingen en functionaliteit stellen filmmakers in staat om vanuit de hand of met een drone of gimbal te filmen, waardoor ze over meer creatieve vrijheid beschikken.

Canon introduceert ook de Mount Adapter EF-EOS R 0.71x. Dat is een EF-lens naar RF-vattingadapter die filmmakers de vrijheid geeft het gehele EF-lensassortiment te gebruiken in combinatie met de EOS C70, waardoor de compatibiliteit met twee van Canon’s meest populaire lensportfolio’s wordt verbeterd.

Tevens introduceert Canon de CJ20ex5B IASE S, een 2-in-1 UHDxs-klasse lens met een krachtig 20x zoombereik en een 5mm groothoek. Deze lens is een uitbreiding van het portfolio Canon 4K-broadcastlenzen voor 2/3-inch sensorcamera’s.

Bron: Canon/BM

Bericht delen