Canon kondigt de introductie aan van de EOS R5
zaterdag 11 juli 2020

Canon kondigt de introductie aan van de EOS R5

Canon maakt bekend dat de EOS R5 is toegevoegd aan het EOS R-systeem dat is opgebouwd rondom de toekomstbestendige RF-vatting. De EOS R5 presteert op pro-niveau met 45 Megapixel foto’s bij 20 fps en is de eerste full frame systeemcamera ooit die 8K RAW tot 29.97 fps en 4K tot 120 fps vastlegt.

Met ingebouwde Bluetooth en Wi-Fi kan de EOS R5 gemakkelijk verbinding maken met een smartphone en netwerken die voor het razendsnel delen van bestanden zorgen en FTP/FTPS-transfers mogelijk maken. Deze functionaliteit maakt het ook mogelijk de camera’s op afstand te bedienen met de Camera Connect- en EOS Utility-apps.

De DIGIC Xprocessor, CMOS-sensor en RF-lenzen vormen de componenten voor een beeldkwaliteit met een resolutie van meer dan 45 Megapixel. Tot 100% AF-dekking met 5.940 selecteerbare AF-punten en een ISO-bereik van 100-51.200 blijven onderwerpen haarscherp in beeld – zelfs bij weinig omgevingslicht. De twee kaartsleuven bevinden zich in een weerbestendige magnesium behuizing en ondersteunen een snelle CFexpress- en SD UHS II-kaart.

Professionals kunnen indrukwekkende 8K 12-bits RAW-videobeelden intern opslaan en zo een echt cinematografisch resultaat bereiken met continue oog- en gezichts-AF-tracking van mensen en dieren. De EOS R5 definieert ook nieuwe normen voor videografen die 4K-beeldmateriaal vastleggen.

De camera registreert 4K DCI (full frame) en 4K UHD met snelheden tot 120p (119,88 fps) met 4:2:2 10-bits kwaliteit, waardoor een hoge resolutie en vloeiende slow-motion bij maximale AF-prestaties mogelijk zijn. Gebruikers die willen werken met de allerhoogste 4K-kwaliteit kunnen de 4K HQ-modus gebruiken om details vast te leggen met snelheden tot 30p door 8K beeldmateriaal intern te oversamplen.

De prijs van de EOS R5 is overigens € 4.549,00, en dat is zonder objectief. De camera is vanaf eind juli leverbaar.

Bron: Canon/BM

Bericht delen