Canon introduceert next-gen portable zoomlens voor 4K-broadcastcamera’s
donderdag 11 april 2024

Canon introduceert next-gen portable zoomlens voor 4K-broadcastcamera’s

Canon introduceert vandaag de CJ27ex7.3B IASE T voor het vastleggen van 4K HDR-beelden met een grote veelzijdigheid in groothoek en tele. Deze draagbare broadcastzoomlens is uitgerust met een nieuw ontwikkelde e-Xs V drive unit en is compatibel met 4K-broadcastcamera’s met 2/3-inch sensoren.

De CJ27ex7.3B IASE T lens heeft de grootste dekking en het grootste telebereik dat momenteel op de markt verkrijgbaar is in zijn categorie. De lens biedt toonaangevende vergroting met een krachtige 27x optische zoom, variërend van een indrukwekkende 7,3mm groothoek tot 197mm in de telestand waardoor dit de meest veelzijdige optie is om de gewenste opname te maken.

In combinatie met de ingebouwde 2.0x-extender die de mogelijkheid biedt om het maximale bereik te verdubbelen tot maar liefst 394mm, zorgt de lens ervoor dat de optische prestaties in alle opnamescenario’s consistent zijn. Deze lens biedt op deze manier extra veelzijdigheid en flexibiliteit voor elke gebeurtenis – van het vastleggen van close-ups van atleten op het sportveld tot uitgestrekte landschappen.

De lens CJ27ex7.3B IASE T komt naar verwachting in augustus beschikbaar. Canon heeft nog geen prijs genoemd voor de Europese markt, maar in Japan is de prijs ruim 28.000 euro.

Bron: Canon/BM

Bericht delen