Canal Digitaal lanceert Smart TV App
woensdag 14 november 2018

Canal Digitaal lanceert Smart TV App

Canal Digitaal claimt als eerste provider in Nederland tv-kijken zonder tussenkomst van een ontvanger/set-top box mogelijk te maken. Canal Digitaal lanceert de Smart TV App, die direct toegang geeft tot lineaire en non-lineaire content.

De Smart TV App biedt alle interactieve functies als Begin Gemist, Live TV pauzeren, zeven dagen terugkijken en on demand kijken. De Smart TV App is te downloaden in de appstore van de Samsung of LG Smart TV. Andrei Noppe, EVP Technical Operations: “We zijn op dit moment bezig om de app ook op Smart TV’s van andere aanbieders beschikbaar te maken.”
De Smart TV App is hybride en daardoor geschikt voor satellietontvangst en internetontvangst. De app werkt als een virtuele set-top box en biedt dezelfde gebruikersinterface en interactieve functies als de M7-ontvangers zonder dat extra hardware nodig is. De betaaltv- en free-to-airsatellietkanalen worden ontvangen via de geïntegreerde DVBS2-tuner en de CI+-module van Canal Digitaal, terwijl interactieve diensten het tv-scherm via internet bereiken.

Bron: Canal Digitaal/BM

Bericht delen