Broadcast Rental investeert in 4K apparatuur
Zaterdag 13 oktober 2018

Broadcast Rental investeert in 4K apparatuur

De vraag naar draadloze apparatuur en Ultra HD-4K televisie zal ook in de toekomst sterk blijven groeien. Broadcast Rental ziet bij nationale en internationale klanten een stijgende vraag naar dergelijke apparatuur.

Het bedrijf uit Hilversum is al jaren pionier op dit gebied en heeft nu haar 4K- en IP-assortiment uitgebreid met apparatuur van Sony, Canon, EVS, Ross en DTC voor de 4K draadloze camerazenders. Met deze investeringen is het mogelijk om de infrastructuur en apparatuur voor complete 4K/UHD producties aan te bieden.

CEO Geert-Paul Slee: “Destijds waren we nog pioniers op dit gebied en nu zien we dat die ontwikkeling zich doorzet. Daarom investeren we stevig en kunnen we onze klanten op grotere schaal bedienen met complete mobiele producties en regiesets. In onze visie willen we de link zijn die voorziet in de hardware en software wensen van de broadcastindustrie. Deze investering draagt daar aan bij.”

Om 4K zenders te kunnen testen is ook geïnvesteerd in een 4K ENG camera. De 4K Sony PXW-Z450 camera is – als eerste in Nederland – voorzien van een Canon CJ14x 4.3 lens. Slee: “We gebruiken graag een ENG camera omdat de audio in deze camera’s ideaal is voor draadloos gebruik. Tevens hebben we samen met HF prints een ontvanger ontwikkeld die in het audioslot van de camera past zodat we de populaire WZ zender ook in de ENG camera kunnen ontvangen. In combinatie met onze DTC AEON 4K transmitter is de camera dus uitstekend in een live multicamera setting te gebruiken. Daarnaast merken we dat collega-bedrijven terughoudend zijn met de aanschaf van traditionele ENG camera’s ten faveure van large sensor camera’s. ENG-camera’s hebben echter veel voordelen, met name in de flexibiliteit van het filmen, je bent sneller en meer wendbaar.”

Speciaal voor 4K/UHD producties heeft Broadcast Rental ook geïnvesteerd in drie nieuwe EVS XT4K servers, die bovendien geschikt zijn voor High Dynamic Range (HDR). Met deze servers is het mogelijk om per machine flexibel 4 kanalen 4K/UHD bronnen te realiseren, bijvoorbeeld ten behoeve van live slow-motion, highlight montages of 4K/UHD registraties. Daarnaast zijn deze servers ook in te richten als een ChannelMax server. De server heeft dan 12 HD/SDI kanalen in plaats van de bij de XT3 bekende 8 kanalen.

Bron: AV-Entertainment/BM

Bericht delen