Broadcast Rental gaat voor DTC AEON TX
vrijdag 27 juli 2018

Broadcast Rental gaat voor DTC AEON TX

Broadcast Rental is een samenwerking aangegaan met Videosys Broadcast en DTC om hun RF-systeemondersteuning voor de 4K/UHD verhuurbranche verder te ontwikkelen.

GP Slee, CEO van Broadcast Rental, licht toe: “4K/UHD is een groeimarkt en we denken dat de combinatie van de DTC AEON camera-back transmitter met ondersteuning van DTC en Videosys Broadcast de beste aanpak is om mogelijkheden in deze groeiende markt te benutten. We hebben daarom aanzienlijke investeringen gedaan in de door die bedrijven ontwikkelde systemen, waarmee we nieuwe opwindende kanten van 4K sport- en entertainmentproductie kunnen verkennen.”

DTC’s AEON transmitter staat bekend om de ongeëvenaarde RF en beeldkwaliteit. Daarnaast viel de keuze op DTC en Videosys Broadcast vanwege het hoge niveau van ondersteuning en dienstverlening. De AEON transmitter, samen met de specifieke op de applicatie gerichte aanpassingen door Videosys, is de enige transmitter die zowel 2Ghz als 7Ghz in één pakket biedt zonder dat RF-modules moeten worden gewisseld. De transmitter biedt verder een indrukwekkend aantal mogelijke upgrades, zoals return vision en talkback. Dit levert enorme besparingen op voor gebruikers, zowel qua kosten als qua tijd.

De ervaring en kwaliteiten van Broadcast Rental zijn de afgelopen jaren bij talrijke internationale producties ingezet. Voorbeelden hiervan zijn sportevenementen als de Olympische Spelen en de WK en EK voetbal. Daarnaast hebben vooraanstaande bands gebruik gemaakt van Broadcast Rental, zoals U2 bij hun Joshua Tree World Tour en de Rolling Stones in Cuba.

DTC Broadcast (Domo Tactical Communications) is baanbrekend bezig op het gebied van wireless broadcast communicatietechnologie. DTC heeft geavanceerde technieken ontwikkeld voor de broadcastbranche, met name voor elektronische nieuwsvergaring, broadcasts buiten, nieuwsvergaring per satelliet, verslaggeving van motorwedstrijden en extreme sporten, draagbare monitors in het veld en video assist-toepassingen. Broadcast Rental is onlangs verhuisd naar een nieuw en groter hoofdkantoor in het hart van Hilversum. Meer informatie: www.broadcastrental.com

Bron: Broadcast Rental/BM

Bericht delen