Axon overgenomen door EVS Broadcast Equipment
donderdag 7 mei 2020

Axon overgenomen door EVS Broadcast Equipment

Het Waalse bedrijf EVS Broadcast Equipment, aanbieder van livevideotechnologie en gespecialiseerd in uitzendingen en nieuwe mediaproducties, heeft bekendgemaakt het Nederlandse Axon over te nemen.

Axon, gevestigd in Gilze in Noord-Brabant, is gespecialiseerd in het leveren van betrouwbare en flexibele uitzend- en IP-infrastructuuroplossingen en heeft in 2019 voor 17,5 miljoen euro aan inkomsten gegenereerd. Met de overname versterkt EVS haar wereldwijde positie als aanbieder van de meest uitgebreide media-infrastructuuroplossingen. De waarde van de transactie is vastgesteld op 10,5 miljoen euro, plus een earn-out tot maximaal 2,5 miljoen euro. De overname zal worden betaald met contanten en schulden.

EVS Broadcast Equipment heeft Axon overgenomen om het portfolio van liveproductie-oplossingen te vergroten. “We zijn erg enthousiast over de kansen die deze acquisitie ons en onze klanten de komende maanden en jaren zal bieden. Axons sterke reputatie en expertise op het gebied van uitzendingen, in combinatie met onze gedeelde klantgerichte filosofie, maken dit een perfecte fusie. Het stelt ons in staat om de meest uitgebreide media-infrastructuuroplossingen op de markt te leveren”, aldus Serge van Herck, CEO van EVS.

Bron: EVS/BM

Bericht delen