Avid onthult nieuwe versie van Pro Tools
zondag 12 mei 2019

Avid onthult nieuwe versie van Pro Tools

Slechts enkele weken na de lancering van de nieuwe versie van het videomontagesysteem Media Composer heeft Avid gemeld dat Pro Tools 2019 nu beschikbaar is.

De nieuwste versie van het systeem voor audio-postproductie is ontworpen om het vermogen en de prestaties voor elk niveau van gebruikers te verhogen, van aspirant-artiesten tot professionals en technici, waardoor ze sneller en creatiever kunnen werken aan de meest complexe projecten.

“Ons doel was om nieuwe functies te leveren voor elk type gebruiker, of ze nu bezig zijn met het produceren van audioberichten of muziek mixen”, legt directeur audio-oplossingen Rob D’Amico van Avid uit.

Met de nieuwe functies voor gebruikers die werken in omgevingen met veel tracks, zoals audio-postproductie, kan Pro Tools nu veel meer audiotracks leveren dan eerdere versies. Pro Tools Ultimate gaat van 256 naar 384 gelijktijdig bruikbare voices/audiotracks bij 48 kHz. Met het optionele Voice Pack zou je zelfs naar 768 voices kunnen gaan. Er wordt ook gewerkt aan meer tracks voor Pro Tools HDX.

Create more fluidly 1000x600

Het aantal beschikbare miditracks wordt verdubbeld naar 1024. De nieuwe release heeft ook verbeterde afspeelfuncties om meer vloeiende creativiteit in de software mogelijk te maken. Gebruikers kunnen interacties op het spoor en in de tijdlijn uitvoeren tijdens het invoegen, het toevoegen of verwijderen van tracks, het wijzigen van routing, het aanpassen van loopduur en meer. Deze reeks afspeelfuncties zou uiteindelijk gebruikers in staat stellen sneller en productiever te werken, zonder dat afspeelfouten de workflow verstoren.

Avid heeft ook de onmiddellijke beschikbaarheid van Pro Tools Multiseat Network Site Licensing aangekondigd, waardoor het beheer van meerdere Pro Tools-plekken vanaf één account en met een lokale server mogelijk is.

Bron: BM

Bericht delen