Avid komt met Media Composer 2019
zondag 7 april 2019

Avid komt met Media Composer 2019

Op de vakbeurs NAB 2019 in Las Vegas heeft Avid bevestigd dat de nieuwe Media Composer 2019 eind mei beschikbaar zal zijn. Met Media Composer 2019 kunnen redacteuren, freelancers en journalisten profiteren van een nieuwe gebruikerservaring.

Gebruikers krijgen een nieuwe panelinterface die is ontworpen om rommel te verminderen met behulp van opnieuw gedefinieerde opslaglocaties om media sneller te vinden en op taken gebaseerde werkruimten die alleen weergeven wat de gebruiker wil en moet zien. De Avid Media Engine van de nieuwe generatie biedt functies, zoals native OP1A, ondersteuning voor meer video- en audiostreams, live timeline en rendering op de achtergrond, en een add-on optie voor gedistribueerde processen om doorlooptijden te verkorten en de postproductie te versnellen.

Media Composer 2019 biedt bewerkings-, effect-, kleur-, audio- en afwerkonderdelen. De ingebouwde 32-bits full-float-kleurenpijplijn van Media Composer kan werken in 8K, 16K of HDR. Avid heeft ook samengewerkt met OTT-contentproviders om toekomstige branchenormen te helpen vaststellen. De nieuwe versie biedt beheercontrole om de interface voor elke persoon aan te passen, ongeacht of de gebruiker een editor, assistent, logger of journalist is. Het biedt ook beveiliging om inhoud te vergrendelen, waardoor de kans op ongeoorloofd uitlekken van gevoelige media wordt verkleind.

“Na het ontvangen van input van honderden redacteuren en teams in de media-industrie, en wetend waar de industrie naartoe gaat, hebben we Media Composer opnieuw ontworpen. Het systeem blijft dankzij deze aanpassingen ongetwijfeld de marktleider”, aldus Jeff Rosica, CEO en President bij Avid.

Bron: BM

Bericht delen