Argus neemt ReVision over
dinsdag 15 september 2020

Argus neemt ReVision over

Argus Productions neemt per 15 september ReVision Productions over. Met deze overname wil Argus haar ambitie najagen om de kwaliteit van inhoudelijk broadcastpersoneel binnen mediaproducties wereldwijd te verhogen.

De huidige eigenaren van ReVision gaan verder als freelancers onder de nieuwe V.O.F. Match Media en blijven nauw betrokken bij Argus. Zowel Argus als ReVision leveren inhoudelijk personeel voor het maken van live televisie. Beide bedrijven zijn groot geworden met het uitvoeren van LSM-opdrachten voor de sportmarkt.

De passie van ReVision-eigenaren Sonja van Soest, Daniëlle van Uunen en Raymond Jansma ligt bij het doen van inhoudelijke werkzaamheden. Jansma: “We merkten dat de tijd en energie voor het doen van opdrachten versus het leiden van een bedrijf uit balans was. Daarom hebben we gekozen voor dat waar ons hart ligt: hele mooie klussen doen. We zijn trots op wat we de afgelopen tien jaar hebben bereikt. We hebben zelf prachtige klussen gedaan, maar hebben ook vele medewerkers opgeleid en waren betrokken bij hun ontwikkeling. Daarom zijn we ook blij dat zij hun loopbaan verder uit kunnen stippelen binnen Argus, passend bij hun persoonlijke wensen en voorkeuren. Zelf gaan wij verder als freelancer voor het doen van regieassistentie, (slomo-)regie en eindregie en gaan we intensief met Argus samenwerken. Daniëlle gaat deel uitmaken van het planningsteam van Argus.”

Zowel Argus als ReVision denkt met deze stap de klant nog beter te kunnen bedienen. Tjarco Stikkers, eigenaar van Argus, over de overname: “Dankzij de Argus Academy krijgen alle operators intensieve training en vindt er continu een kwaliteitscheck plaats. De centrale Argus-planning zorgt voor de juiste verdeling van ervaring en talent over de klussen. Het algehele niveau binnen de markt zal daardoor omhoog gaan. Raymond, Sonja en Daniëlle hebben in de loop der jaren een goed team opgebouwd. Ons bredere werkpakket geeft de ReVision-medewerkers nieuwe kansen en mogelijkheden voor hun verdere ontwikkeling. Dit sluit aan bij onze visie om jong mediatalent te ontplooien en door middel van goede doorstroommogelijkheden zo lang mogelijk aan de mediawereld te binden.”

Floris Pillen, eigenaar Argus: “Wij vinden dat we door onze teams samen te voegen de sportmarkt optimaal kunnen bedienen en zo krijgen klanten de beste teams op hun opdracht. Zeker ook nu Raymond, Sonja en Daniëlle freelance beschikbaar blijven voor (slomo)regiewerkzaamheden. Deze krachtenbundeling past goed bij onze groeiambitie. Argus is op sportgebied de laatste jaren internationaal gegroeid: naast de Nederlandse competities werken we voor competities in onder andere Duitsland, België, Zwitserland en Engeland. In Nederland werken we naast de sport- ook in de entertainmentmarkt. De toegevoegde waarde van Argus zit op het snijvlak van inhoud en workflow: we hebben een uitgebreide pool van beeldredacteuren, graphics designers, samenstellers, inhoudelijke editors en ook mediamanagers, regieassistenten en regisseurs die op flexibele basis werken aan daily en entertainment programma’s.”

Bron: Argus Productions/BM

Bericht delen