AFIBER levert glasvezelverbindingen aan RAI voor IBC
woensdag 7 september 2022

AFIBER levert glasvezelverbindingen aan RAI voor IBC

AFIBER, de Nederlandse telecomcarrier mét een eigen glasvezelnetwerk, timmert al jaren ondergronds aan de weg. Talpa, Fremantle, RTL, Youfone, Mobilelinks met Viaplay en recent ook Desmet Studios en Amcast Webinar Solutions kozen voor de dienstverlening van AFIBER.

De specialist uit Heemstede levert hoogwaardige netwerkverbindingen waarmee de digitale workflow bij mediabedrijven verbetert en zowel video als audio ononderbroken beschikbaar zijn. Voor de IBC levert AFIBER speciale glasvezelverbindingen aan RAI en British Telecom voor live demonstraties van de laatste technologische ontwikkelingen. Samen met RAI Amsterdam heeft AFIBER 1-10Gbps+ private en low latency glasvezelverbindingen beschikbaar gemaakt voor het event die perfect aan de hoge eisen voldoen. Exposanten kunnen met de AFIBER verbindingen in de RAI cloudgebaseerde mediatoepassingen en fly-by-wire oplossingen voor live-uitzendingen demonstreren via het netwerk met hoge bandbreedte.

“Producenten, teams én mediabedrijven willen geen last hebben van een haperende uitzending of onderbroken productieproces vanwege technisch falen in de keten. Uitzenden en streamen is hun kernactiviteit, maar niet alleen voor de omroep of zender, óók voor ons als leverancier”, zegt Jochem de Gruyter, Managing Director van AFIBER. “Wij ontwerpen, bouwen en monitoren verbindingen op basis van de hoogste standaarden met bewezen resultaten.“

De Gruyter, zelf ook jarenlang actief in media – onder andere bij Wegener, VNU en SBS – ziet welke digitale transformatie plaatsvindt en wat voor impact innovatie en datatransport op de workflow heeft. “Wij snappen de wetten en eisen die in de studio, uitzendstraat en bedrijfsprocessen gelden. Bij andere providers valt vaak een deel van het netwerk in een stukje Niemandsland of weten de diverse toeleveranciers niet precies waar de netwerkdemarcaties en verantwoordelijkheden liggen, dat is een groot risico.”

Jochem de Gruyter

Monitoren
“Daarnaast maakten veel mediabedrijven gebruik van generieke aanbieders van netwerkdiensten. Deze verbindingen werden ingezet om bijvoorbeeld mediastreams te transporteren en dat bleek geen ideale oplossing, omdat deze netwerken niet transparant zijn voor alle mediaprotocollen. Bij volle belasting kunnen ze niet altijd voldoen aan de eisen; denk aan latency en beschikbare bandbreedte. Wij monitoren die connectiviteit voortdurend. Mocht er iets misgaan, dan kunnen wij – maar ook omroepen – accuraat detecteren waar het probleem zit en het direct verhelpen. Het feit dat ook de RAI, als thuisbasis en gastheer van dit mega-evenement, samen met BT op AFIBER vertrouwt, zegt veel.”

AFIBER heeft ook een permanente internetverbinding geleverd met 4G mobiele data back-up en technische ondersteuning bij live evenementen zowel op locatie als op afstand bij Desmet Studio’s en Amcast Webinar Solutions, beide gevestigd in Amsterdam aan de Plantage Middenlaan. Ze worden actief ingezet als locatie voor audio, podcasts, televisieopnamen, live uitzendingen, webinars en events.

Geïnteresseerd in meer informatie over glasvezelverbindingen, dark fiber en internet voor kantoor of datacenter-toepassingen met hoge bandbreedte, gegarandeerde specificaties en flexibele looptijden? Neem contact op met olivier.ten.wolde@afiber.net of kijk voor actuele voorbeelden op de site van AFIBER.

Bron: BM

Bericht delen