Prime Video komt met documentaire over Kelly van der Veer
woensdag 15 maart 2023

Prime Video komt met documentaire over Kelly van der Veer

Op vrijdag 31 maart aanstaande, op de Internationale Dag van Transgendervisibiliteit, gaat de documentaire Kelly op Prime Video in première. Kelly is geproduceerd door Made in June en 2CFILM.

Als een van de eerste openlijke transvrouwen op nationale televisie heeft Kelly voortdurend te maken gehad met een hoop kritiek en beledigingen uit alle hoeken van de samenleving. In de documentaire Kelly krijgt de kijker voor het eerst haar kant van het verhaal te horen en vertelt ze openlijk hoe ze om wist te gaan met deze constante stroom aan negatieve aandacht.

Als icoon voor de LGBTQIA+-gemeenschap heeft zij op die manier de klappen opgevangen om een weg te banen voor een nieuwe generatie. Zo komen belangrijke iconen van nu, zoals influencer Nikkie de Jager (NikkieTutorials) en drag performers Envy Peru en Tabitha, in de documentaire aan het woord en vertellen zij wat Kelly’s invloed persoonlijk voor hun heeft betekend.

Er wordt hiernaast ook een eerlijk verhaal verteld hoe ze na haar doorbraak met Big Brother bewust heeft gekozen om de prostitutie in te gaan. Een keuze die haar familie volledig respecteert en zelfs bij haar vindt passen. Kelly neemt met deze documentaire de regie in eigen handen en vertelt heel Nederland trots haar eigen verhaal in de hoop dat ze nu wel geaccepteerd wordt voor de vrouw die ze altijd al was.

Documentairemaakster June te Spenke: “Ik denk wel dat ik Kelly ben gaan begrijpen nadat ik haar meer dan een jaar met de camera gevolgd heb en ik hoop dat de kijkers net zoveel van haar gaan houden als ik van haar houd. Niet iedereen hoeft haar te begrijpen, maar laten we beginnen met respecteren en Kelly een vrouw te noemen, de vrouw die ze altijd al was, dit hoop ik met deze documentaire te bereiken.”

Bron: Prime Video/BM

Bericht delen