Mattias Schut
2019 - week 02

Presentatietalent

Een van de dingen waar ik altijd veel tijd en energie in heb gestopt, is het vinden van nieuw presentatietalent. Ik vind dat persoonlijk een van de leukste dingen, om te blijven zoeken naar de jongens of meisjes die een aanvulling zouden kunnen zijn op televisie.

Zo was ons project 6pack de bakermat voor veel bekend talent als Sophie Hilbrand, Valerio Zeno, Nicolette Kluiver, Lauren Verster, et cetera. Maar wat weinig mensen weten, is dat ook Dennis en Jeroen ooit bij CCCP zijn begonnen. Ze vormden vijftien jaar geleden de afdeling comedy. Ze waren net klaar van de theaterschool. We zaten op zolder aan de Nieuwezijds Voorburgwal en Dennis en Jeroen waren dermate gedreven dat ze alles wat op kantoor gebeurde de hele dag begeleidden met snelle grappen en liedjes.
Het waren gouden tijden, om te werken te midden van die (toen nog) ongepolijste talenten. Want ze waren nog niet samen op tv. Dat heeft best even geduurd. Uiteindelijk heeft John de Mol ons toen de eerste kans gegeven met Nieuw Dier op Talpa. Ik vind het bijzonder dat ik nog steeds met hen samenwerk na vijftien jaar.
We leven nu in een tijd waarin jong talent nog veel makkelijker zijn weg vindt, via YouTube en Instagram. Maar toch zijn dat niet altijd de types die je wilt hebben voor tv. De meest interessante talenten vind ik de mensen die eigenlijk liever niet op tv of voor de camera willen, maar van wie je wel meteen voelt dat ze een interessante persoonlijkheid hebben. Die moet je hebben.
Een mooi voorbeeld van een nieuw uniek talent is Ryanne van Dorst. Zij is zo uniek ontwapenend en eerlijk. Je wordt blij als je naar haar kijkt. Een goeie vondst van BNNVARA. Op YouTube vind ik De Bucketboys geweldig. Jongens met heel stoute ogen die alles doen wat God verboden heeft, maar overal mee wegkomen.
Ze maakten laatst een fake docu over een nieuwe zender die ze gingen starten samen met niemand minder dan John de Mol. Alleen bleek het om een fietsenmaker uit Brabant te gaan die toevallig ook John de Mol heette. De persdienst van Talpa zal even raar opgekeken hebben, maar dat was van korte duur, want ondertussen zijn deze mannen onder contract bij de ‘echte’ John de Mol.
Het kan dus ook snel gaan als je talent hebt.

Mattias Schut
Oprichter/creative director CCCP

De week van Mattias Schut

2019 - week 02