X Line Productions van start gegaan
donderdag 20 juni 2024

X Line Productions van start gegaan

Productiehuizen Villain Studios en Geronimo Productions beginnen samen X Line Productions, een nieuw label dat meerdere producties gaat verzorgen voor internationale partners en zenders, met de Duitse versie van Destination X (Bestemming X) als eerste wapenfeit.

X Line Productions (opererend vanuit Amsterdam) is de naam van de nieuwe joint venture tussen Villain Studios uit Amsterdam en Geronimo uit Antwerpen. Samen zullen zij als X Line Productions de (lijn)productie verzorgen voor de internationale projecten (alles buiten Nederland en België) van de twee bedrijven, met om te beginnen de Duitse versie van het wereldwijde hitprogramma Destination X.

Stefan Tieleman, mede oprichter en managing director van Villain Studios, is verheugd over de oprichting van dit nieuwe label: “Het produceren van de Nederlandse versie van Destination X voor RTL 4 was natuurlijk al een prachtige ervaring, en het is mooi om te zien hoe goed het programma aanslaat in Nederland. In een mediawereld waarin efficiëntie en internationaal samenwerken steeds belangrijker worden, zien we kansen met dit nieuwe label. We kunnen niet wachten om als eerste opdracht de Duitse editie van Destination X voor ProSiebenSat1 te gaan produceren.”

Manu Vanderjeugd, eigenaar van Geronimo Productions, voegt daar aan toe: “Geronimo en Villain zijn uit hetzelfde hout gesneden; producties waar de inhoud altijd voorop staat die met passie worden gemaakt. Vanuit deze nieuwe samenwerking willen we onze internationale ambities verder vormgeven in een wereld waar krapper wordende budgetten vraagt om efficiëntie. X Line is momenteel druk in productie voor meerdere lokale versies van Bestemming X en andere producties op internationaal gebied.”

Over Bestemming X
In Bestemming X maken tien onbekende mensen een reis door Europa. Er is alleen één detail: ze weten niet waar ze zijn. Zij reizen in een geblindeerde bus richting de eindlocatie, Bestemming X waar een presentator hen opwacht. Wie hier het eerst aankomt, wint dit avontuur. Onderweg krijgen de kandidaten verschillende opdrachten waarmee ze hints kunnen winnen, maar kunnen ze deze onderscheiden van de misleidingen?

Aan het einde van elke aflevering moeten zij raden waar ze op dat moment denken te zijn. Wie hier het verst vanaf zit, moet direct de bus verlaten. Na de lancering in België, in 2023, zijn er inmiddels versies uitgebracht in Frankrijk en Nederland. In vijf landen is de serie momenteel in productie, waaronder de US en UK.

Over Geronimo
Geronimo, gevestigd in Antwerpen, creëert en produceert al meer dan 15 jaar spannende content. Van reality- en entertainmentprogramma’s tot documentaires, fictieseries, en spelshows. Geronimo is de oorspronkelijke bedenker van het Destination X-format en zal verantwoordelijk zijn voor de creatieve ontwikkeling van elke internationale versie van de show.

Over Villain Studios
Villain Studios is een onafhankelijke productiemaatschappij uit Amsterdam, gespecialiseerd in premium long-form televisieprogramma’s en documentaires series. Naast Bestemming X maakte Villain Studios de afgelopen tijd onder andere de series Dutch Wheels, Over Grenzen en De IRT-Affaire voor Amazon Prime Video, Ik Weet je Wachtwoord voor Videoland en Schiffmacher’s Legacy voor BNNVARA.

Bron: Villain Studios/BM

Bericht delen