Videoclip Burning Daylight gelanceerd
donderdag 2 maart 2023

Videoclip Burning Daylight gelanceerd

Met Burning Daylight vertegenwoordigen Mia Nicolai en Dion Cooper Nederland op het Eurovisie Songfestival in Liverpool. Het duo omschrijft het lied als ‘een ode aan vallen en opstaan’.

Mia Nicolai en Dion Cooper hebben het nummer samen met Duncan Laurence, Jordan Garfield en Loek van der Grinten geschreven. Met het nummer brengen zij een persoonlijke boodschap over: “We hebben allemaal als mens onze unieke problemen en uitdagingen, die vaak universeel zijn; een relatie die uitgaat, een dierbare verliezen, werk wat niet bij ons past, stress, of als we gewoon met onszelf in de knoop zitten. Soms voelt het alsof we op een doodlopend spoor zitten en dagen voorbij gaan zonder betekenis. Maar juist wanneer het oude niet werkt en je met je rug tegen de muur staat, is daar de kans voor groei, voor iets nieuws. Neem afscheid van het oude leven waarin je je niet zo vrij voelt.”

Burning Daylight ging in première bij Remastered Rotterdam met de nieuwste audiovisuele technologie op een groot led scherm in de aanwezigheid van familie, vrienden en pers. Net als de mini-documentaire waarin Mia, Dion, Duncan en Jordan vertellen over het ontstaan van het nummer. De videoclip werd gedraaid in virtual production door Bruut Amsterdam, als eerste in de geschiedenis van het Eurovisie Songfestival. Gregory Samson is de regisseur.

Op dinsdag 9 mei 2023 treden Mia en Dion namens Nederland op in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. Als zij zich kwalificeren voor de finale, treden zij op zaterdag 13 mei op in de grote finale. Burning Daylight is vanaf nu te beluisteren via alle bekende streaming platforms.

Bron: AVROTROS/BM

Bericht delen