Dinsdag 16 januari 2018

United Broadcast Facilities verhuist naar Media Park

United Broadcast Facilities (UBF) gaat zich vestigen op het Hilversumse Media Park. Met ingang van het derde kwartaal van dit jaar vestigt UBF zich in het Audiocentrum, het meest historische pand van het Media Park. UBF huurt in totaal 10.000 m², waarvan de helft als reportagecentrum. De andere helft zal als kantoren, editsuites en een bedrijfsrestaurant worden ingericht.

Het Audiocentrum is een gemeentelijk monument dat een opmerkelijke metamorfose ondergaat. In nauwe samenwerking met de gemeente Hilversum is een plan bedacht waarbij het monument volledig behouden blijft en gedeeltelijk wordt gerenoveerd. Bovendien wordt onder en naast één van de kantoorvleugels een nieuw te bouwen reportagecentrum gerealiseerd. Deze her- en nieuwbouw van het Audiocentrum is het eerste project dat wordt gerealiseerd onder het nieuwe bestemmingsplan voor het Media Park. Dit bestemmingsplan maakt de uitbreiding mogelijk met 170.000 m2 voor mediagerelateerde bedrijvigheid en daaraan ondersteunende voorzieningen.

Henk Bout, algemeen directeur UBF: “Eindelijk!! Met alle bedrijfsonderdelen van United in één gebouw op één van de mooiste locaties van het Media Park. Het symboliseert onze ambitie om met al onze medewerkers van de verschillende onderdelen met elkaar een prominente plaats in te nemen in het hart van het Nederlandse media-industrie, dicht bij onze klanten en bovenop de digitale infrastructuur. Het lijkt bijna geen toeval dat het Audiocentrum – bijna exact 45 jaar geleden gebouwd als centrale opslag van LP’s, banden en bladmuziek – nu weer gebruikt gaat worden als huisvesting voor de nieuwe digitale Media Storage van United. Het historische Audiocentrum wordt het nieuwe United Mediacentrum.”

Bron: TCN/Broadcast Magazine

Bericht delen