TV Monument met Hans Goedkoop
vrijdag 27 januari 2023

TV Monument met Hans Goedkoop

In TV Monument bespreekt tv-chroniqueur Han Peekel de carrières van grote televisiepersoonlijkheden, zoals cabaretiers, presentatoren en acteurs. Han Peekel is in december overleden, maar kort daarvoor nam hij nog nieuwe afleveringen van zijn programma op.

In de aflevering van 28 januari staat presentator, auteur en historicus Hans Goedkoop centraal. Han Peekel sprak met hem over zijn carrière. In 2000 werd Hans Goedkoop benaderd door journalist Ad van Liempt, voor de presentatie voor het destijds nieuwe geschiedenisprogramma Andere Tijden.

Aanvankelijk wilde Hans hier niets van weten, hij was bezig met een boek en wilde zich daarop richten. Uiteindelijk, na aandringen van Merel de Geus, producent en later ook regisseur van het programma, besluit Hans toch een screentest te doen. Het is dan inmiddels zes weken voor de eerste uitzending van Andere Tijden. Hans wordt de presentator en weet met het programma het stigma van geschiedenis af te stoffen.

Naast Andere Tijden presenteert hij ook het programma De Gouden Eeuw, een documentaireserie waarin Hans het ‘gewone’ leven ontdekt tijdens de zestiende en zeventiende eeuw in Nederland. De Indonesische roots van Hans, zijn opa was een legerofficier in Jakarta in tijden van de dekolonisatie, zorgen ervoor dat hij de geschiedenis in Indonesië wil ontdekken. Dit doet hij in het programma De Indische Rekening.

TV Monument met Hans Goedkoop is zaterdag 28 januari om 17.50 uur te zien bij MAX op NPO 1.

Bron: Omroep MAX/BM

Bericht delen