Trailer van sci-fi familieserie Zenith II
dinsdag 20 september 2022

Trailer van sci-fi familieserie Zenith II

In het tweede seizoen van de familieserie Zenith verhuist de 14-jarige Zoë (Josephine Arendsen) met haar ouders en broertje naar het vredige Berg en Bos nadat haar vader (Henry van Loon) een nieuwe baan als schoolhoofd in zijn schoot geworpen krijgt.

Wanneer Zoë erachter komt dat haar nieuwe woonplek een duister verleden heeft en het misschien wel helemaal niet toevallig is dat haar familie juist daarnaartoe gehaald is, moet ze de confrontatie aangaan met robots die niet van mensen te onderscheiden zijn.

Zenith II is het vervolg op de familieserie en Cinekid-prijswinnaar Zenith uit 2017. Zenith II is los te bekijken en wordt gedragen door een nieuwe cast waarin onder anderen Zoë Atsma haar acteerdebuut maakt. Rollen zijn verder voor Josephine Arendsen, Raphael van den Andel, Henry van Loon, Horace Cohen, Imanuelle Grives, Hanne Arendzen, Jonas Smulders, Lies Visschedijk, Joan Nederlof en Poal Cairo.

De eerste aflevering Een spook in het lichtnet is zondag 2 oktober om 18.15 uur te zien op NPO Zapp. Zenith II is een co-productie van Lemming Film en de VPRO en is gemaakt met steun van het NPO-fonds en de Nederlands Film Production Incentive.

Credits:
Omroep: VPRO
Productiebedrijf: Lemming Film
Producent: Leontine Petit, Tom van Blommestein
Regie: Joost van Hezik
Scenario: Philip Delmaar, Lotte Tabbers, Joost van Hezik
Uitvoerend producent: Anna Spierings
Productieleiding: Anne Baars
Camera: Martijn Cousijn, NCS
Montage: Bas Icke, NCE, Jasper Quispel, NCE
Licht: Daan de Boer
Geluid: Evelien van der Molen, Tijn Hazen
Presentatie/cast: Josephine Arendsen, Henry van Loon, Sophie van Winden, Raphael van den Andel, Imanuelle Grives, Zoë Atsma, Hanne Arendzen, Horace Cohen, Jonas Smulders, Joan Nederlof, Helen Kamperveen, Lies Visschedijk
Muziek (componist/uitvoerenden): Alexander Reumers
Visagie: Judith van Belle
Production design: Hester van Nistelrooij
Lengte (in minuten): 25
Aantal afleveringen: 8
Aantal draaidagen: 34
Gedraaid op: Arri Alexa Mini
Datum eerste uitzending: 2 oktober, 18.10 uur, NPO Zapp

Bron: VPRO/BM
Foto: Boris Suyderhoud/VPRO

Bericht delen