Dinsdag 16 januari 2018

Tina Nijkamp legt functie bij SBS neer

SBS heeft Leo van der Goot aangesteld als de nieuwe directeur Televisie. Van der Goot geeft in deze functie leiding aan de drie tv-zenders NET 5, SBS 6 en Veronica. Leo van der Goot volgt Tina Nijkamp op die haar functie neerlegt wegens ernstige familieomstandigheden.

Eind mei is onafhankelijk media-adviseur Leo van der Goot – voormalig programmadirecteur van RTL 4, later (tot 2005) directeur televisie van RTL Nederland – ingehuurd door SBS om over ‘de hele breedte’ van de zendergroep mee te denken.

Nijkamp voelt zich genoodzaakt haar functie neer te leggen: “Ik ben de afgelopen tijd getroffen door meerdere dramatische omstandigheden binnen mijn familie. Dat vergt al mijn aandacht en energie. Leiding geven aan drie tv-zenders betekent nagenoeg 24/7 bezig zijn met werk, maar dat kan en wil ik nu en de komende tijd niet. Ik hoop dat iedereen daar begrip voor op kan brengen.”

Algemeen directeur Eric van Stade: “Ik betreur het heel erg dat Tina haar functie neerlegt, maar kan alleen maar respect voor haar besluit hebben. Ik hoop en wens dat er voor haar betere tijden aan gaan breken. Met Leo van der Goot als opvolger hebben we de absolute top in huis. Als adviseur heeft hij ons de afgelopen maanden erg geïnspireerd en ik ben erg blij dat hij zijn werk structureel zal gaan voortzetten.”

Tina Nijkamp werd als Omroepvrouw van het Jaar 2008 geprezen voor haar inzet als, toen nog, zendermanager van SBS 6.

Bron: SBS/Broadcast Magazine

Bericht delen