The Repair Shop vanaf 2 september bij RTL 4
maandag 12 augustus 2019

The Repair Shop vanaf 2 september bij RTL 4

Vanaf maandag 2 september is de Nederlandse versie van het BBC-programma The Repair Shop te zien bij RTL 4. Elke week zet een team van ambachtslieden en vakmensen hun vaardigheden in om beschadigde maar gekoesterde voorwerpen in volle glorie te herstellen.

Presentator Humberto Tan gaat in gesprek met de eigenaren. Waarom zijn deze objecten zo dierbaar voor hen? Wat hopen ze terug te zien na de restauratie en welke emotie roept de hereniging bij ze op? The Repair Shop opent de deuren voor bijzondere herinneringen en biedt een duurzame toekomst aan het voorwerp dat deze herinneringen met zich meedraagt.

Presentator Humberto Tan is geraakt door de bijzondere inkijk die hij krijgt in de levens van zijn gasten: “The Repair Shop is een vat vol verhalen, gigantisch veel vakmanschap en heel veel liefde. Elk verhaal begint met een eigenaar die een object met emotionele waarde inbrengt. Vervolgens nemen de vaklieden het object onder handen. Deze metamorfose is echt een lust voor het oog. Tot slot volgt de hereniging van het dierbare object met de eigenaar. Dan zie je de emotie, de opluchting, een herinnering aan vroeger.”

The Repair Shop, oorspronkelijk ontwikkeld en geproduceerd door WBITVP’s Ricochet, was voor het eerst te zien op BBC Two in 2017. Inmiddels telt het programma vier seizoenen en is het verhuisd naar BBC One. In maart 2019 is The Repair Shop uitgeroepen tot Best Daytime Programme bij de Royal Television Society Awards.

The Repair Shop is vanaf maandag 2 september wekelijks om 21.30 uur te zien bij RTL 4.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen