Televisiemaker Han Peekel overleden
woensdag 14 december 2022

Televisiemaker Han Peekel overleden

Televisiemaker Han Peekel is op 75-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn dochter bevestigd na berichtgeving van De Telegraaf. Peekel overleed op het Indonesische eiland Bali aan de gevolgen van een hartinfarct.

De Rotterdammer was op vakantie op Bali, het eiland waar zijn dochter woont. Volgens haar kwam het overlijden totaal onverwacht. Er is nog geprobeerd om hem te reanimeren, maar voordat de ambulance Peekel naar het ziekenhuis in de hoofdstad Denpasar kon brengen, overleed hij.

Peekel begon zijn carrière als zanger, maar maakte furore bij Radio Veronica en stapte later over naar televisie. Hij produceerde meer dan vierduizend televisieprogramma’s.

Hij was vooral bekend van tv-programma’s als TV Monument en stripprogramma Wordt Vervolgd dat van 1982 tot 1997 op televisie werd uitgezonden door de AVRO. Ook schreef hij meerdere boeken zoals een uitgebreide biografie over cabaretier Wim Sonneveld.

Peekel was tevens een bekende pleitbezorger voor het behoud van de omroepgeschiedenis en één van de initiatiefnemers van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

Vorig jaar voltooide hij voor Omroep MAX de serie 70 jaar TV: Je beste vriend. De televisiemaker sprak daarvoor met veertig televisiemakers, onder wie Peter R. de Vries, die allen één ding gemeen hadden: de passie voor televisie.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen