Sílvia Sequeira is de winnaar van ARIA
maandag 21 november 2022

Sílvia Sequeira is de winnaar van ARIA

Sílvia Sequeira is uitgeroepen tot winnaar van de MAX-operatalentenjacht ARIA. Zondagavond nam ze het in de finale op tegen haar twee medekandidaten Pim van Drunen en Mira Alkhovik. De uitzending trok 980.000 kijkers.

Tijdens de finale zongen de drie talentvolle finalekandidaten ieder nog één aria, begeleid door het Nationaal Jeugdorkest onder leiding van Leonard Evers. Sílvia bracht Dich Teure Halle uit de romantische opera Tannhäuser van Wagner ten gehore. De jury noemde haar optreden ‘fenomenaal’ en vond haar ‘geboren voor het grote, zware operarepertoire’.

Onthulling Secret Judge
Sílvia wint een opleiding aan De Opera Studio van De Nationale Opera. Dit is een opleidingstraject waarin jonge zangers klaargestoomd worden voor een internationale operacarrière onder artistieke leiding van Rosemary Joshua. Na wekenlange speculaties werd in de finale de identiteit onthuld van de mysterieuze Secret Judge. Niemand minder dan operazanger Marco Bakker had dit seizoen de beslissende stem om kandidaten door te laten naar de volgende ronde.

Op maandag 21 november om 14.00 uur vertelt winnaar Sílvia Sequeira uitgebreid over haar deelname aan ARIA in het NPO Radio 4-programma Maatwerk.

Bron: Omroep MAX/BM
Foto: Bart van der Putten/MAX (Dionne Stax en winnares Sílvia Sequeira)

Bericht delen