Satellietaanbieder Joyne failliet
maandag 12 april 2021

Satellietaanbieder Joyne failliet

Joyne, de Nederlandse aanbieder van satelliettelevisie, is bankroet. Op 9 april is Joyne B.V. te Drachten (Friesland) door de rechtbank in Noord-Nederland failliet verklaard.

Joyne begon in 2018 met het aanbieden van digitale televisie via de satelliet. Het bedrijf is hiermee de eerste concurrent van Canal Digitaal, die al sinds 1996 actief is. Joyne maakt voor het aanbieden van haar zenders gebruik van de Eutelsat 9B-satelliet.

In het zenderpakket zitten de kanalen van de NPO, RTL Nederland, Talpa Network, Discovery Networks, ESPN, Viacom Networks, Muziekkiosk, VRT, de regionale publieke zenders en de erotiekzenders Secret Circle en Dusk. Ook worden talloze radiozenders doorgegeven. Joyne richt zich onder meer op Nederlanders die tijdens hun vakantie in het buitenland naar Nederlandse zenders willen kijken.

De prijs van het Basispakket is € 22,00 per maand bij afname van een jaarabonnement. Op de website van Joyne is nog niets te lezen over het faillissement. Het is satellietbedrijf Eutelsat die het faillissement heeft aangevraagd. Op dit moment zijn de kanalen van Joyne nog in de lucht. De curator is in gesprek met partijen die het bedrijf mogelijk willen overnemen.

Bron: BM

Bericht delen