Article header image

RTL 7 brengt jongensblok B.O.Z.

Vanaf 16 april gaat het nieuwe jongensblok B.O.Z. van start bij RTL 7. De naam B.O.Z. staat voor ‘Boys Op Zeven’. Elke ochtend tussen 6.30 en 9.00 uur kunnen jongens van acht jaar en ouder én hun vaders zich storten op avontuurlijke programma’s, waarbij de kernwaarden actie, avontuur, humor, techniek en ontdekken centraal staan.

Waar RTL 7 de slogan ‘meer voor mannen’ hanteert voor zijn programma’s, gebruikt B.O.Z. de pay-off ‘meer voor jongens’. Olaf Swinarski, manager van RTL Licensing en RTL Telekids, het team dat het jongensblok onder zijn hoede heeft, licht de komst van B.O.Z. toe: “Bij RTL Telekids merkten we dat er steeds meer behoefte ontstond om speciaal voor jongens bedoelde programma’s uit te zenden, tijdens een jongensblok. In nauwe samenwerking met RTL 7 hebben we daar nu een aantal uitzenduren ingericht waarmee we jongens én hun vaders trakteren op actie, avontuur en humor.”

B.O.Z. zendt onder andere de actieseries Lego Ninjago, Monster Jam, Power Rangers Dino Charge en Transformers: Robots in Disguise uit. Ook komt B.O.Z. met Galileo JR. Dat is de jongere versie van het dagelijkse populair-wetenschappelijke programma Galileo (RTL 5), waarin spectaculaire experimenten te zien zijn en antwoorden op de bizarste vragen worden gegeven.

Bron: RTL Nederland/Broadcast Magazine

Bericht delen