Programma On Stage met Nadia Moussaid start zondag
zondag 7 februari 2021

Programma On Stage met Nadia Moussaid start zondag

Welke band moeten we allemaal horen volgens Ryanne van Dorst? En op welke voorstelling wacht Romana Vrede? Welke jonge artiesten brengt Henny Vrienten mee? Hoe brengt Joost van Bellen een ode aan het nachtleven?

In het nieuwe VPRO-programma On Stage gooit presentatrice Nadia Moussaid samen met een hoofdgast de deuren wijd open voor Nederlandse muzikanten en kunstenaars en hijsen ze de Nederlandse podiumkunsten op het schild. Het programma is vanaf zondag 7 februari wekelijks om 19.20 uur te zien bij de VPRO op NPO 2. De eerste hoofdgast is Henny Vrienten.

Als gevolg van de coronamaatregelen zijn de zalen en de podia van Nederland leeg. Niet leuk voor de liefhebber die het zonder de podiumkunsten moet stellen. En vooral niet leuk voor de kunstenaars en artiesten. Voor hen wordt de nood steeds hoger. Agenda’s blijven leeg. Er is geen werk en dus geen geld. Maar in de oefenruimtes en de ateliers broeit het. Er wordt muziek en theater gemaakt voor betere tijden, wanneer het publiek de zalen weer in mag. Tot die tijd gooit On Stage vanuit TivoliVredenburg de deuren van de zaal wagenwijd open.

Tijdens een uitzending kan alles: dans, theater, muziek en andere varianten van uitvoerende kunst. De optredende artiesten die we zullen zien zijn er allemaal op voorspraak van de hoofdgast, die met Nadia zijn keuze zal toelichten. Zo wordt er niet alleen een portret gemaakt van de smaak van die gast, maar ook een portret van makend Nederland. Henny Vrienten zal de eerste aflevering op zich nemen.

On Stage is een programma in het kader van het Actieplan Cultuur van de NPO, waarmee de publieke omroep muzikanten en kunstenaars een alternatief podium wil bieden tijdens de coronacrisis.

Bron: VPRO/BM

Bericht delen