dinsdag 16 januari 2018

Penoza gaat naar Rusland

De succesvolle dramaserie Penoza krijgt een remake in Rusland. Dit maakte producent Alain de Levita dinsdag bekend. De Russische variant van het eerste seizoen van Penoza zal in februari 2014 op Channel 1 te zien zijn. De opnamen van de serie starten in mei van dit jaar.

De Levita: “Ik had nooit durven dromen ooit een serie te maken die zowel in Amerika als Rusland een remake krijgt. Het markeert het internationale succes van de Penoza. Ook andere grote landen hebben hun interesse in de serie getoond.”

Het format van Penoza was al aan Amerika verkocht. Op 3 maart start bij ABC de Amerikaanse remake van de serie (Red Widow) met een hoofdrol voor de Australische actrice Radha Mitchell. Ook in Polen kreeg de serie een remake waarvan het eerste seizoen vorig jaar met succes werd uitgezonden op het Poolse Canal+.

Penoza speelt zich af in de onderwereld en vertelt het verhaal van Carmen van Walraven (Monic Hendrickx), weduwe van een vermoorde drugsbaron. Na zijn dood neemt Carmen een drastisch  besluit. Om haar gezin te beschermen treedt zij in de voetsporen van haar overleden man.  In Nederland trok Penoza II wekelijks bijna 1 miljoen kijkers. Momenteel is het derde seizoen van de serie in productie. Penoza III zal in september 2013 door de KRO worden uitgezonden.

Penoza wordt geproduceerd door NL Film in samenwerking met de KRO naar een idee van Pieter Bart Korthuis die eveneens verantwoordelijk is voor het scenario. De serie wordt geregisseerd door Diederik van Rooijen.

Bron: NL Film

Bericht delen