PatsBoemKledder!: nieuw kleuterprogramma over techniek
vrijdag 26 augustus 2022

PatsBoemKledder!: nieuw kleuterprogramma over techniek

PatsBoemKledder! is een kleuterprogramma over techniek vanuit Het Museum van Gewone Dingen. In dit vrolijke poppenprogramma spelen meerdere kandidaten een memoryspel.

Als zij het spel verliezen, zorgen de monsters Pats! Boem! en Kledder! voor spectaculaire effecten als ontploffingen, klodders vogelpoep en vallende gewichten. Maar als een kandidaat het spel wint, wordt er op een van de schilderijen in de museumzaal naar aanleiding van de memoryplaatjes een film vertoond over het productieproces van een heel gewoon ding.

Al die productieprocessen laten kleuters beseffen dat de gewone dingen in hun omgeving ooit een keer zijn gemaakt. De onderwerpen die voorbijkomen zijn bijvoorbeeld: hagelslag, baksteen, kunstgras, glijbaan, matras en hijskraan.

Het kleuterprogramma PatsBoemKledder! is ook op school goed te gebruiken in het kader van de lessen techniek. Bovendien is er daarnaast vanaf 12 september op schooltv.nl een speciaal ontwikkelde interactive beschikbaar. Daarmee kunnen leerlingen in de klas zelf het PatsBoemKledder!-spel spelen.

Kandidaten die in Het Museum van Gewone Dingen langskomen om het spel te spelen, zijn onder anderen Astrid Obelisk, Ukkie Luck, Donald Eend, Truus Flater, Olivier B. Rommel en Rob de Sjouwer. Met stemmen van Paul Groot, Alexander de Bruijn, Hymke de Vries en anderen.

Het programma is bedacht en gemaakt door de redactie van De Boterhamshow en Het Sinterklaasjournaal. PatsBoemKledder! is vanaf 5 september elke schooldag te zien om 7.40 uur op NPO 3.

Bron: NTR/BM

Bericht delen