Ophef over kosten talkshow Eva Jinek
woensdag 19 juni 2024

Ophef over kosten talkshow Eva Jinek

De nieuwe talkshow van Eva Jinek wordt vanaf september dagelijks uitgezonden vanuit De Hallen Studio’s in Amsterdam. Dat heeft AVROTROS bevestigd nadat het AD hier dinsdag een artikel over had gepubliceerd.

Volgens de omroep moet de show vanuit Amsterdam komen en niet vanuit Hilversum omdat ‘deze locatie te midden van een rijk cultureel aanbod goed aansluit bij cultuur, dat een belangrijke pijler van de talkshow vormt’.

Het maken van de talkshow in Hilversum zou ‘de sfeer en de doelstellingen van het programma’ volgens de woordvoerder niet ten goede komen. Omroep BNNVARA noemt het besluit van AVROTROS ‘onbegrijpelijk’. Tot voor kort deelde hun talkshow Sophie & Jeroen, dat dit seizoen op het toekomstige tijdslot van Jinek werd uitgezonden, Studio 3 in het Media Park met het programma Op1.

Deze constructie betekende de afgelopen jaren een flinke kostenbesparing doordat beide programma’s van dezelfde crew en faciliteiten gebruik konden maken. Het besluit om de studio van NEP te delen werd genomen omdat de omroepen en de NPO efficiënter wilden werken.

Maar AVROTROS wil meer programma’s vanuit De Hallen gaan maken. “We zullen kijken naar mogelijkheden vanuit onze eigen programmering om ook gebruik te maken van deze studio, maar we juichen ook toe dat andere omroepen de studio gaan gebruiken”, stelt de woordvoerder van AVROTROS. Op dit moment wordt, behalve de aankomende talkshow van Eva Jinek, ook Podium Klassiek van de NTR al in De Hallen Studio’s gemaakt.

Nu AVROTROS heeft besloten het programma van Jinek naar Amsterdam te verplaatsen, moet BNNVARA de kosten van de crew en faciliteiten van Studio 3 geheel zelf gaan dragen. De omroep heeft dit dilemma en de bezwaren tegen het plan van AVROTROS om Jinek naar Amsterdam te verhuizen al in een ‘zeer vroeg stadium meerdere malen’ aangegeven bij de NPO.

De NPO gaf echter toch groen licht voor het plan van AVROTROS voor de nieuwe locatie van Jinek. De woordvoerder van de NPO sluit zich aan bij het antwoord van AVROTROS dat de talkshow van Jinek ‘de primaire focus op kunst en cultuur legt’ en dat Amsterdam daar een betere locatie voor is.

Bron: RTL Boulevard/BM
Foto: Linda Stulic/AVROTROS

Bericht delen