NPO presenteert actieplan begin maart
dinsdag 27 februari 2024

NPO presenteert actieplan begin maart

De NPO presenteert in de eerste week van maart het actieplan naar aanleiding van het rapport van de commissie-Van Rijn aan demissionair staatssecretaris Fleur Gräper-van Koolwijk van Cultuur en Media. Dat heeft een woordvoerder van de publieke omroep laten weten.

Het gaat volgens de NPO om een “overkoepelend plan van aanpak van de publieke omroep met alle acties om de aanbevelingen van de commissie op te volgen”. De NPO maakt het plan samen met de omroepen. Zodra het gesprek met Gräper-van Koolwijk is geweest en het plan van aanpak is vastgesteld, worden de stappen ook naar buiten toe gecommuniceerd, meldt de NPO.

Meer uitleg over het geplande traject geeft de publieke omroep op dit moment nog niet. Eerder stelde de NPO wel dat er een ‘collectief plan van aanpak’ zou komen na het rapport over grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. Het is niet bekend wanneer het plan van kracht moet worden.

De Onderzoekscommissie Gedrag en Cultuur Omroepen (OGCO) van Martin van Rijn presenteerde een maand geleden het rapport, na ruim een jaar onderzoek te hebben gedaan naar de werkcultuur bij de publieke omroep.

Uit het rapport bleek dat grensoverschrijdend gedrag daar breed speelt. Van Rijn benadrukte wel dat de problemen zich niet beperken tot de NPO, maar ook voorkomen bij de commerciële zenders.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen