NOS-programma over de staat van het klimaat
dinsdag 11 oktober 2022

NOS-programma over de staat van het klimaat

Een jaar na de klimaattop van Glasgow en kort voor die in het Egyptische Sharm El-Sheikh maakt de NOS een programma rond de vraag: Wat is er op dit moment aan de hand met het klimaat? Hoe erg is het nu echt als het gaat over klimaatverandering?

Met deskundigen, reportages uit binnen- en buitenland en augmented reality in de studio wordt gezocht naar antwoorden. De presentatie is in handen van Saïda Maggé. Zij wordt terzijde gestaan door NOS-weerman Peter Kuipers Munneke. NOS De Staat van het Klimaat is dinsdag 1 november van 20.33 uur tot 21.24 uur te zien op NPO 1.

Het NOS-programma maakt deel uit van de Klimaatweek bij de NPO. Op de dag van uitzending is het precies een jaar geleden dat in Glasgow internationale afspraken werden gemaakt over het tegengaan van de klimaatverandering en over hoe de mensheid zich aan klimaatverandering kan aanpassen. Bij de komende top in Sharm El-Sheikh wordt bekeken wat daarvan terecht is gekomen.

Het aanpakken van de klimaatverandering is één van de grootste uitdagingen van deze tijd, maar wat kun je daar als burger mee? NOS De Staat van het Klimaat zoekt met behulp van toponderzoekers in de studio naar de feiten en de opties. Die worden inzichtelijk gemaakt met reportages uit binnen- en buitenland (onder andere India en Italië) en met virtuele presentaties waardoor de studio verandert in een ijszee, een brandend bos, een moeraslandschap of een gebied dat getroffen is door een overstroming.

Bron: NOS/BM

Bericht delen